5 voordelen van gevoelig zijn

Voordelen van gevoelig zijn

5 voordelen van gevoelig zijn

Meestal hebben we het over de nadelen van hooggevoeligheid. We kunnen er dan ook veel last van hebben. Maar wanneer je jouw hooggevoeligheid in goede banen kunt leiden heeft het ook zeker voordelen. Het is dan een echte kracht in je leven.

Je zult wel denken “Ja, leuk hoor. Dat het een kracht is maar ik voel het gewoon nog niet zo”. Dat begrijp ik helemaal. Vandaag zet ik daarom vijf voordelen van hooggevoeligheid voor je op een rijtje.

Waarschijnlijk ervaar je deze kenmerken ook wel als voordeel maar wordt je soms ondergesneeuwd door de negatieve kant van hooggevoeligheid. Kijk eens bij jezelf of bij je kind of jullie deze voordelen al inzetten.

Intuïtie

Wanneer je hooggevoelig bent voel je veel. Je voelt anderen goed aan maar je kan ook gemakkelijk de verbinding maken met je eigen intuïtie. Je voelt intuïtief aan wat je zelf en de mensen om je heen nodig hebben. Door goed naar je intuïtie te luisteren kun je leren de juiste keuzes te maken en daardoor een leven te creëren waarvan jij gelukkig wordt.
Waarschijnlijk ken je het wel. Dat je intuïtief aanvoelt wat je kind nodig heeft. Dit is zo fijn. Je kind hoeft niet met woorden uit te leggen wat hij of zij nodig heeft. Er is begrip tussen jullie.

Creativiteit

Net zoals je als hooggevoelig persoon goed bent afgestemd op je intuïtie ben je ook goed afgestemd op je eigen creativiteit. Wij zijn van nature erg creatief. Muziek maken, tekenen of schilderen maar ook creatief denken. Vaak vinden wij oplossingen waar iemand anders nog niet aan heeft gedacht.

Focus

Hooggevoelige personen kunnen zich goed concentreren en op één ding richten. Je kan er helemaal in op gaan. Taken zijn hierdoor ook snel klaar.

Precies

Perfectionistisch, we plaatsen dit kenmerk vaak onder de negatieve punten van hooggevoeligheid. Maar perfectionistisch, nauwkeurig en zorgvuldig zijn kan juist een enorm voordeel zijn. Maak je iets? Het ziet er geweldig uit.

Je kind merkt kleine veranderingen op. Ben je net naar de kapper geweest dan zal hij of zij jou misschien een compliment geven. Maar het opmerken van deze details kan ook voorkomen dat er fouten worden gemaakt.

Genieten

Deze laatste is zo fijn! Genieten! Doordat je hooggevoelig bent komen alle prikkels sterker binnen. De minderen leuke prikkels, waardoor je uitgeput raakt, maar natuurlijk ook de fijne prikkels. Hier kun je intens van genieten. Van kleine dingen worden we ontzettend blij. En denk eens aan muziek. Je kunt tot tranen toe geraakt worden. De natuur ingaan is een goede manier om te aarden. De verbinding met de natuur kun je zo diep voelen. Misschien heb je het wel eens ervaren, dat je één wordt met je omgeving.

Omarm ook de positieve kant van jullie hooggevoeligheid. Wanneer je dat kan ligt de weg open om van hooggevoeligheid echt een kracht te maken. Je zal zien dat je andere keuzes gaat maken. Ik zag bijvoorbeeld het aanvoelen van andere mensen als een last maar nu zet ik het in om kinderen en hun ouders te helpen. Ik kan het goed doseren, ik heb er geen last van en kan juist andere mensen nu veel beter helpen omdat ik gevoelig ben.

Wees niet te streng voor jezelf. Ontdek langzaam je goede kwaliteiten als hooggevoelig persoon.

Lukt het jou om ook de positieve kant van hooggevoeligheid te zien? En jouw kind? Had je er al eens op deze manier naar gekeken?

Liefs Sjoukje

 

Voorkom overprikkeling hooggevoelige kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply:LAAT JE KIND STRALEN!