5 perfecte essentiële oliën voor jouw hooggevoelig kind

Essentiële oliën voor hooggevoelige kinderen

5 perfecte essentiële oliën voor jouw hooggevoelig kind

Essentiële oliën zijn een goede ondersteuning voor onze hooggevoelige kinderen. Deze olie is ontzettend krachtig en kunnen we bijvoorbeeld inzetten bij het beschermen tegen prikkels, ontprikkelen en goed slapen. Vandaag deel ik graag mijn top 5 olie voor hooggevoelige kinderen met jou.

Intuïtie

Aanvoelen hoe een ander zich voelt en wat de ander nodig heeft. Dat is een mooie eigenschap die hooggevoelige kinderen bezitten. Deze intuïtie kunnen ze ook inzetten voor zichzelf. Want hooggevoelige kinderen weten vaak intuïtief welke olie ze op een bepaald moment nodig hebben. Ze zien het flesje of ruiken de olie en meteen weten ze of de olie bij hen past. En het vreemde is; wanneer je gaat onderzoeken waar die bepaalde olie je mee kan ondersteunen, is het precies waar ze op dat moment wel een beetje hulp bij kunnen gebruiken.

Wat een prachtige kwaliteit! Vraag je kind daarom ook altijd waar hij of zij behoefte aan heeft. Laat je kind zelf kiezen.

Dit intuïtief weten is een mooie eigenschap maar hooggevoelige kinderen raken snel overprikkeld door alle indrukken die op hem of haar afkomen. Laat dat nou net het onderwerp zijn waar ze wel wat hulp bij nodig hebben. Gelukkig zijn er essentiële oliën die je kind, en jezelf, heel goed helpen om zich af te sluiten voor de vele prikkels om hen heen en die helpen bij het ontprikkelen wanneer de emmer overloopt.

Vandaag gaan we ons vooral richten op dat eerste punt; onszelf afschermen tegen de prikkels van buitenaf.

Essentiële oliën voor hooggevoelige kinderen

Mijn top 5 bevat prachtige essentiële olie die je kind helpen afschermen en hierdoor in zijn of haar kracht zetten.

1. White Angelica
Dit is de olie bij uitstek voor hooggevoelige kinderen. Helaas is deze olie niet altijd op voorraad. Ja, zo populair is deze. Ik heb zelf de werking dus nog niet kunnen ervaren. Maar zodra deze er weer is ben ik de eerste 🙂
White Angelica kun je als een beschermlaagje om je heen aanbrengen, als een soort schild tegen prikkels. Hierdoor voel je je sterker en beschermd. Dit doe je door de olie op de polsen aan te brengen en met armbewegingen een laagje om je heen te maken. Ook kun je de olie aanbrengen op de kruin of in de nek. Veel mensen vinden het ook fijn om de olie op de handpalmen te verdelen en de armen gekruist op de schouders te leggen.

2. Thieves
Thieves in de diffuser zorgt ervoor dat de energie in een ruimte minder ‘beladen’ wordt. Ook met deze olie kan je op dezelfde manier als de White Angelica een beschermlaagje om je heen creëren.
Thieves is sowieso een mooie olie om in huis te hebben. Het is een echte immuumbooster.

3. Frankincense of Sacred Frankincense
Met Frankincense zorg je ervoor dat je in balans blijft. Eén druppel op de kruin zorgt ervoor dat je beter bij jezelf kunt blijven en je kunt afsluiten voor de prikkels om je heen.
Ook wanneer je kind uit school komt na een drukke dag is het fijn om Frankincense in de diffuser te doen.

4. Lemongrass
De frisse geur van Lemongrass zal zeker in de smaak vallen. Dit keer gaat het om elektrische prikkels. Deze olie staat namelijk bekend om zijn beschermende eigenschappen als het gaat om elektrische straling, maar kan ook voor andere externe prikkels werken.
Let er op dat dit een “hete” olie is. Dus goed verdunnen volgens de instructies als je het op de huid aanbrengt. Deze olie kun je in de diffuser gebruiken of op eenzelfde manier als de White Angelica.

5. Sacred Mountain
Onze favoriet! Sacred Mountain!

Dit is een erg aardende olie. En aarden is voor hooggevoelige kinderen ontzettend belangrijk. Vaak zitten ze in hun hoofd. Alles overdenken en veel piekeren. Het lichaamsbewustzijn raken ze hierdoor kwijt. Om dit weer te ervaren is aarden belangrijk. Dus daar helpt Sacred Mountain je kind mee. Het biedt rust, bescherming en kracht. Zodat je kind rustig en veilig zichzelf durft te zijn.

Mijn dochter Esmée heeft deze olie altijd bij haar. We hebben een roller gemaakt met Sacred Mountain en V-6 olie. Op deze manier kan ze de olie gebruiken wanneer ze het nodig heeft.

Essentiële oliën voor hooggevoelige kinderen

Ieder persoon is anders en heeft andere behoeftes. Kijk ook goed naar de behoeftes van je kind. Welke olie past nu het beste? En waarschijnlijk helpt jouw gevoel, jouw intuïtie je hierbij.

Is jouw olie avontuur al begonnen? Welke olie spreekt jou het meeste aan? Ik zie je reactie graag hieronder.

Liefs Sjoukje

p.s. Ben je nog niet helemaal “in de olie” maar ben je wel nieuwsgierig naar essentiële oliën en wat ze voor jouw gezin kunnen betekenen? Speciaal voor jou heb ik mijn minicursus samengesteld waarin je de basis over essentiële oliën leert. Een goede start van jouw olie avontuur.

p.p.s. In mijn Facebookgroep Happy Kids Olie geef ik heel veel tips en tricks over essentiële olie. Neem gerust een kijkje!

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 2 comments

FEMKE SLOF - 19 juli 2018 Reply

Hebben jullie nog ervaring met mandarijn olie?

Door alle prikkels wordt hij s’nachts wakker. Of hij roept in zijn slaap.
Hij wordt oktober 3

    Sjoukje - 19 juli 2018 Reply

    Hoi Femke,

    Mandarijn olie is ook een hele fijne olie. Het is de favoriet van veel kinderen want het is een echte vrolijkmaker. Voor beter slapen zou ik Cedarwood adviseren. Cedarwood zorgt ervoor dat je heerlijk kan slapen. Eventueel aangevuld met Stress Away, glijden de prikkels van de dag van je af.

    Liefs Sjoukje

Leave a Reply: